Vliegvakantie Moldavië

Moldavië

Moldavië ligt in Oost-Europa en is nog niet zo bekend als vakantieland. Toch valt hier veel te ontdekken: een mooie hoofdstad, prachtige natuurgebieden, een rijke cultuur en heerlijke wijnen.

Wat kost een hotel in Moldavië

Moldavië maakte ooit deel uit van de Sovjet-Unie, maar is sinds 27 augustus 1991 een onafhankelijk land. De buurlanden zijn Oekraïne en Roemenië.

Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, is verrassend groen en biedt veel faciliteiten: musea, theaters en imposante gebouwen. Bovendien is het openbaar vervoer in en rondom Chisinau goed geregeld. Vanaf deze hoofdstad kun je dus prima verder reizen.

Moldavië wordt geroemd om de wijnen en deze kun je dan ook op veel plekken drinken. Echte wijnliefhebbers moeten zeker een kijkje nemen in de wijnkelder van Cricova. Deze wijnkelder bevat een tunnelstelsel van zo'n honderdtwintig kilometer, vol met exclusieve wijnen.

Transnistrië is een gebied dat onder Moldavië valt, maar zichzelf onafhankelijk heeft verklaard. In Transnistrië vind je een indrukwekkende bebouwing in de Sovjet-stijl. Op deze plek komt de geschiedenis tot leven.

Moldavië beschikt over unieke natuurreservaten, zoals het Codru bos, Plaiul Fagului en natuurreservaat Prutul de Jos. Bijzonder is dat de natuur nog ongerept is. Moldavië is een must voor iedereen die graag natuurgebieden opzoekt.
Wat kost een hotel in Moldavië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Moldavië