Verre reis Mongolië

Mongolië

Het Aziatische Mongolië staat bekend om de natuurgebieden, hoogvlaktes, bergen, woestijnen en de Trans Mongolië Express. Mongolië ligt tussen Rusland (de Russische Federatie) en China.

Wat kost een hotel in Mongolië

De hoofdstad is Ulaanbaatar, die ook wel als Oelan-Bator wordt geschreven. In Ulaanbaatar zie je veel historie terug, zoals tempels, paleizen, het Choijin Lama Klooster en Genghis Khan Square. Ook bevat de hoofdstad veel moderne gebouwen. Ulaanbaatar is een mooie stop tijdens een reis met de Trans Mongolië Express.

Mongolië is zeer geschikt voor wandel- en natuurliefhebbers. Nationaal Park Khustai Nuruu is een uitgestrekt gebied met groene hellingen, valleien en bedreigde przewalskipaarden. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Ugii meer: een beschermd natuurgebied waar zeldzame vogelsoorten leven. Bij het Ugii meer kun je bijvoorbeeld lepelaars, zwaanganzen en pelikanen spotten.

Wanneer je naar het zuiden van Mongolië reist, is het mogelijk om Nationaal Park Gov? Gurvan Sajhan te verkennen. Dit gebied ligt in het noorden van de Gobiwoestijn. Nationaal Park Gov? Gurvan Sajhan vormt het leefgebied van unieke planten en dieren, zoals de sneeuwluipaard en de Gobikameel. Wanneer je vanuit Nationaal Park Gov? Gurvan Sajhan richting het oosten rijdt, kom je uit bij een andere unieke bezienswaardigheid: Khongoryn Els. Khongoryn Els is beroemd door de 'zingende zandduinen'. Doordat het zand in beweging is, ontstaat er een indrukwekkend geluid.

In het westen van Mongolië liggen de imposante bergen van Altai die een hoogte van 4400 meter overstijgen. In het ruige berglandschap komen steenarenden voor. In de lagere gebieden vind je het Altai Tavan Bogd National Park, waar veel te zien is: wilde dieren zoals de sneeuwluipaard, winterse bergtoppen en fantastische meren. Mongolië biedt ontzettend veel afwisseling in natuur en landschap. Bovendien is de bevolking gastvrij. Een reis naar Mongolië is hierdoor een onvergetelijke ervaring.
Wat kost een hotel in Mongolië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Mongolië