Verre reis Myanmar

Myanmar

Het veelzijdige Myanmar ligt in Zuidoost-Azië en werd vroeger Birma genoemd. De buurlanden van Myanmar zijn: Bangladesh, India, China, Laos en Thailand.

Wat kost een hotel in Myanmar

Sinds november 2005 vormt de nieuwe stad Naypyidaw de hoofdstad van Myanmar. Voor die tijd was Rangoon (Yangon) de hoofdstad. In Rangoon is de Shwedagonpagode gevestigd: de meest toonaangevende tempel van Myanmar. De Shwedagonpagode is bedekt met goud; wat vooral bij schemerlicht een prachtig gezicht is.

Het landschap van Myanmar is divers, je vindt hier bergen, riviergebieden, kusten en koraaleilanden. Als je met de trein van het noordelijke Kyaukme naar de historische plaats Pyin Oo Lwin reist, heb je een prachtig uitzicht op de natuur van Myanmar.

De stad Mandalay is vooral bekend om de Mandalayheuvel die je kunt beklimmen. Helemaal bovenaan vind je een indrukwekkende pagode.

Een stad die je als toerist niet mag overslaan, is Bagan. Bagan kent een rijke geschiedenis; deze stad ontstond namelijk al in 849. Je ziet hier ongeveer vierduizend tempels en pagodes.

Aangezien Myanmar aan de Golf van Bengalen en de Adamanse Zee grenst, vind je als strandliefhebber altijd wel ergens een mooi plekje aan de kust. De stranden van Myanmar zijn nog niet massaal ontdekt, maar met de opkomst van het toerisme lijkt hier in de toekomst verandering in te komen.

Myanmar was in het verleden helemaal niet toegankelijk voor reizigers. Sommige streken zijn nog steeds afgesloten. Tegenwoordig worden toeristen gastvrij ontvangen door de vriendelijke bevolking. Wel blijft het belangrijk om je goed in te lezen over de veiligheid en de bereikbare gebieden voordat je naar Myanmar vertrekt.
Wat kost een hotel in Myanmar

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Myanmar