Avontuurlijk Niger

Niger

De Republiek Niger ligt in het noordwesten van Afrika en wordt omringd door zeven landen: Mali, Burkina Faso, Benin, Nigeria, Tsjaad, Libië en Algerije. In Niger vind je woestijnen, savannes, wilde dieren, bergen en rivieren.

Wat kost een hotel in Niger

Niamey is de hoofdstad van Niger. Bekende bezienswaardigheden in Niamey zijn: het nationaal museum, de Grote Moskee en de levendige markt Grande Marche.

Niger heeft een gevarieerd landschap. Aangezien Niger zich gedeeltelijk in de Sahara bevindt, vind je in het noorden een woestijnlandschap. Richting het midden van Niger liggen vulkanische bergen. Ook is daar de berg Bagzane, die maar liefst 2022 meter hoog is. In het zuiden van Niger vind je een tropisch landschap, open vlaktes en savannes. Op de savannes leven buffels, giraffes, olifanten en leeuwen. Wil je de Big Five spotten, dan ga je naar Nationaal Park W dat uit maar liefst drie landen beslaat: Niger, Burkina Faso en Benin. Nationaal Park W staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en wordt geroemd om de biodiversiteit.

Volgens de VN is Niger een van de minst ontwikkelde landen van de wereld. Een bezoek aan dit veelzijdige land moet je daarom zorgvuldig plannen. Als je goed bent voorbereid, ga je ook ontdekken dat Niger veel schoonheid bevat.
Wat kost een hotel in Niger

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Niger