Avontuurlijk Nigeria

Nigeria

Nigeria ligt in het westen van Afrika, aan de Golf van Guinee. De naam Nigeria is niet zo verrassend, aangezien dit land is vernoemd naar de rivier Niger die door dit land stroomt.

Wat kost een hotel in Nigeria

De landen Kameroen, Tsjaad, Niger en Benin grenzen aan Nigeria. Abuja, ook wel Aboedja genoemd, is de hoofdstad van Nigeria vanaf 1991. Abuja heeft conflicten gekend en dat geldt helaas ook voor andere delen van Nigeria. Toch heeft Nigeria een aantal interessante bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Zuma Rock: een imposante steen van zo'n 1125 meter hoog die zich in het noordwesten van Abuja bevindt. In het oosten van Abuja ligt een kleinere, maar eveneens interessante rots van 400 meter hoog: Aso Rock.

Natuurliefhebbers reizen naar Yankari Nationaal Park, waar bavianen, buffels en luipaarden leven. De stad Kano bevat allerlei historische en culturele bezienswaardigheden, zoals: de stadsmuur, het koninklijk paleis, de moskee en stadspoorten. In de bruisende havenstad Lagos is altijd wat te beleven en ontdek je allerlei uitgaansgelegenheden.

Aangezien Nigeria aan de kust ligt, zijn er ook stranden te vinden. Hierbij een kanttekening: op grote schaal wordt er olie gewonnen. Hierdoor kan het gebeuren dat het uitzicht op die prachtige zonsondergang aan zee, wordt belemmerd door een boortoren.
Wat kost een hotel in Nigeria

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Nigeria