Verre reis Noord-Korea

Noord-Korea

Het gesloten Noord-Korea spreekt veel mensen tot de verbeelding, maar het is praktisch onmogelijk om als backpacker toegang te krijgen tot dit fascinerende land. Voor een bezoek aan Noord-Korea ben je daarom afhankelijk van reisorganisaties die een rondreis aanbieden.

Noord-Korea heet officieel de Democratische Volksrepubliek Korea en ligt in Oost-Azië, aan de grens met Rusland, China en natuurlijk Zuid-Korea. Korea was ooit één land, maar werd herverdeeld in het jaar 1945, na de capitulatie van Japan. Het noordelijke deel kwam onder het bewind van de Sovjet-Unie te staan en het zuidelijke deel onder het bewind van de Verenigde Staten. In 1948 werd Noord-Korea een zelfstandige staat. Tegenwoordig komt Noord-Korea regelmatig in het nieuws door de spanningen met Zuid-Korea en met de Verenigde Staten.

Noord-Korea is geen gemakkelijk land om te bezoeken en als je daar eenmaal bent, gelden er strenge regels en voorschriften. Zo mag je niet zomaar foto's maken en is het verboden om reisgidsen en andere publicaties over Noord-Korea mee te nemen. Een reis naar Noord-Korea is daarom geen relax-vakantie. Toch is Noord-Korea een intrigerend land, dat blijkt bijvoorbeeld als je in de hoofdstad Pyongyang komt: een grote, vrij nieuwe stad met pleinen, uitingen van het communisme, monumenten en betonnen flats. De straten zijn breed, lang en recht.

Buiten Pyongyang is er veel te ontdekken: het Kumgang Gebergte met een waterval, de havenstad Nampho waar een afsluitdijk ligt, de tempel Songbul en de plaats Panmunjom die aan de grens ligt met Zuid-Korea. Een bezoek aan Noord-Korea is een ervaring die je bijblijft.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer