Vliegvakantie Noorwegen

Noorwegen

Noorwegen is een uitgestrekt land dat in het noorden van Europa ligt; links van Zweden. Noorwegen is vooral geliefd om de spectaculaire natuur: met gletsjers, fjorden, watervallen, meren, bosgebieden en het Noorderlicht.

Wat kost een reis naar Noorwegen

Liefhebbers van stedentrips vermaken zich prima in Alesund, Trondheim, Bergen en in de hoofdstad Oslo. Oslo is een gemoedelijke stad waar je rustig kunt ronddwalen. Waar loop je dan naartoe? Naar het Vigelandpark bijvoorbeeld, waar bronzen beelden staan. Of naar Akerbrygge: een mooie boulevard waar van alles te zien en te doen is. In Oslo heb je de keuze uit ruim vijftig musea.

Het stadje Alta ligt helemaal in het noorden van Noorwegen en heeft daarmee een record: meest noordelijke stad van de wereld. Bij Alta zijn historische rotstekeningen gevonden, in Jepmaluokta. Winterse sneeuw vormt een belemmering; vandaar dat je deze tekeningen alleen tijdens de zomermaanden kunt bewonderen. Jepmaluokta is werelderfgoed. Wanneer je Alta bezoekt in de winter, dan is het een echte belevenis om in een ijshotel te verblijven. Het Sorrisniva Igloo Hotel is helemaal gemaakt van sneeuw en ijs.

Het Noorderlicht kun je ontdekken tijdens een heldere winteravond, wat een fascinerend gezicht is. De plaats Tromsø biedt hiervoor een goede uitvalsbasis. Een gids kan jou vanuit Tromsø begeleiden naar de mooiste plekken.

In de omgeving van de stad Odda vind je de 'Trollentong': een rots die een geweldig uitzicht biedt over het weidse Noorse landschap. Het is een lange wandeling om de 1100 meter hoge rots te bereiken en je bent niet de enige toerist. Het kan nogal druk zijn op de Trollentong en dan is het goed om te weten is dat de rest van dit gebied ook prachtig is. Het kan daarom handig zijn om een plek in de omgeving te zoeken die wat rustiger is.

Met de auto is een tour over de Atlantic Road (de Atlantische Weg) een fantastische ervaring. Je hebt telkens zicht op de Atlantische Oceaan en je wordt getrakteerd op mooie vergezichten. Met een beetje geluk kun je walvissen spotten in de Atlantische Oceaan. Door de prachtige combinatie van cultuur, natuur en historie blijft Noorwegen een verrassend land.
Wat kost een reis naar Noorwegen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Noorwegen