Down Under Norfolk

Norfolk

Het tropische eiland Norfolk (Territorium Norfolkeiland) ligt in de Stille Oceaan en is een territorium van Australië. Het bevindt zich tussen Australië, Nieuw-Zeeland en Nieuw-Caledonië.

Wat kost een hotel in Norfolk

In de omgeving van Norfolk zijn twee onbewoonde eilanden te vinden: Philip Island en Nepean Island. De hoofdstad is Kingston.

Norfolk heeft een oppervlakte van ongeveer 35 vierkante kilometer. Door de geïsoleerde ligging werd het gebied tot 1855 gebruikt als gevangeniseiland. Tegenwoordig houdt Norfolk zich vooral bezig met landbouw en toerisme. Vanuit Australië of Nieuw-Zeeland vlieg je naar Norfolk Airport.

Een trekpleister op Norfolk is de berg Mount Bates die een hoogte heeft van 319 meter. Rondom Mount Bates ligt een klein gebied met een tropisch regenwoud. In het verleden was er veel meer groen op Norfalk en de omringende eilanden, maar door toedoen van de mens is een groot deel van de oorspronkelijke begroeiing verloren gegaan. Het regenwoud werd gekapt en in de negentiende eeuw werden door de kolonisten allerlei dieren - zoals konijnen, katten en varkens - op de eilanden gezet. De gevolgen voor de planten en dieren die op de eilanden leefden waren rampzalig. Gelukkig is er nu meer oog voor de natuur. Op Norfolk mag een beperkt aantal toeristen verblijven, zodat Philip Island - wat vooral een vogelreservaat is - beter wordt beschermd. Op Philip Island komen een aantal zeldzame vogels voor, waaronder de Solanders stormvogel.

Aan de kust bij Norfolk vind je stranden, kliffen en een bescheiden koraalrif. Op sommige plekken kun je surfen. Norfolk is een klein, maar veelzijdig eiland.
Wat kost een hotel in Norfolk

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Norfolk