Verre reis Pakistan

Pakistan

Pakistan ligt in Zuid-Azië en grenst aan de landen India, Afghanistan, Iran en China. De hoofdstad van Pakistan is Islamabad.

Wat kost een hotel in Pakistan

In Islamabad vind je indrukwekkende islamitische bouwwerken, zoals de Saoedi-Pak Toren die een mooie combinatie biedt van moderne architectuur en klassieke bouwstijlen. Andere bezienswaardigheden in Islamabad zijn: het Pakistan monument en de Faisal Moskee.

Pakistan wordt met China verbonden met de Karakorum Highway, wat de hoogste weg is van de wereld. Rijden over de Karakorum Highway is spannend, maar het is de enige manier om door het bergachtige noorden te reizen. In deze omgeving ligt het spectaculaire Himalayagebergte.

Bij de kust van Pakistan zijn vele stranden te vinden. Bij de plaats Manora liggen allerlei scheepswrakken in het water. Ben je in september of november in Pakistan, dan is Karachi een aanrader. Hier kun je bijzondere schildpadden zien, zoals de Olive Ridley dwergschildpad en de groene zeeschildpad. In Karachi is het nationaal museum een interessante bezienswaardigheid en zie je een wit mausoleum van marmer. In dit mausoleum rust het lichaam van Mohammed Ali Jinnah, de oprichter van Pakistan.

Bijzondere plantensoorten en vogels vind je in het Ayubia Nationaal Park. Hier leven steenarenden, gieren, Aziatische zwarte beren en luipaarden. Onder Islamabad, op ruim 130 kilometer afstand, ligt het woestijnachtige Chinji Nationaal Park; met zandstenen en zeldzame planten.
Wat kost een hotel in Pakistan

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Pakistan