Ontdek Palestina

Palestina

Palestina is een staat in het Midden-Oosten en ligt in het werelddeel Azië. Palestina bevat twee gebieden: de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Wat kost een hotel in Palestina

Hoewel Ramallah de hoofdstad is van Palestina, wordt Oost-Jeruzalem opgeëist als hoofdstad van de Palesteinse Staat. De Gazastrook ligt aan de Middellandse Zee en grenst aan de landen: Israël en Egypte. De Gazastrook bevat een lange kustlijn met zandstranden.

De Westelijke Jordaanoever grenst aan de Dode Zee, de rivier Jordaan en aan de landen Israël en Jordanië. In de Westelijke Jordaanoever vind je natuurgebieden, groene heuvels en fascinerende steden: Bethlehem, Hebron, Jericho, Ramallah en Oost-Jeruzalem.

Oost-Jeruzalem maakt deel uit van de heilige stad Jeruzalem, waar veel culturele en historische bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Hier ontdek je bijvoorbeeld de heilige Tempelberg, de Klaagmuur, de Rotskoepel die in Arabische stijl is gebouwd en de Heilige Grafkerk met de graftombe van Christus.

De Dode Zee ligt meer dan vierhonderd meter onder de zeespiegel en is daarmee het laagste punt van de wereld. Het water van de Dode Zee bevat een grote hoeveelheid zout: hierdoor leven er geen planten of dieren in het water en blijf je makkelijk drijven. Aangezien het waterpeil van de Dode Zee zakt, wordt er gevreesd dat er op termijn slechts een grote zoutvlakte overblijft. Als je dit fenomeen wilt ervaren, moet je dus niet te lang wachten.
Wat kost een hotel in Palestina

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Palestina