Vliegreis Panama

Panama

In Midden-Amerika, grenzend aan de landen Colombia en Costa Rica, ligt de Republiek Panama. Panama is een populaire vakantiebestemming die goed te combineren is met Costa Rica.

Wat kost een reis naar Panama

Veel backpackers weten het prachtige en betaalbare Panama te vinden. In Panama ontdek je bergen, regenwouden en mooie, witte zandstranden. Panama-Stad, de hoofdstad van Panama, is een stad vol contrasten; met oude en nieuwe bouwwerken. Helaas werd het oude stadscentrum van Panama vernield in het jaar 1671. De historische overblijfselen uit die tijd zijn nu werelderfgoed. Panama-Stad wordt omringd door regenwoud, terwijl je in het centrum vooral hoogbouw en wolkenkrabbers tegenkomt.

Panama is beroemd geworden door het Panamakanaal dat de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan verbindt. Dagelijks zie je hier vele boten langstrekken: van vrachtschepen tot cruiseboten. In het grensgebied bij Colombia, ontdek je het Darién National Park: in dit regenwoud leven krokodillen, vogels en gifkikkers. Het is verstandig en veiliger om dit prachtige gebied met een gids te bezoeken.

Een stukje historie vind je bij de kust van Panama terug, aan de Atlantische Oceaan: het Spaanse fort San Lorenzo uit de zeventiende en achttiende eeuw. Fort San Lorenzo is werelderfgoed. Liefhebbers van mooie eilanden en stranden, gaan naar het toeristische Bocas del Toro: een eilandengroep waar je heerlijk kunt zonnebaden, duiken, zwemmen en snorkelen. Op Bocas del Toro kom je prima tot rust.
Wat kost een reis naar Panama

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Panama