Down Under Pitcairneilanden

Pitcairneilanden

In de Grote Oceaan, tussen Paaseiland en Tahiti, ligt een groep van vijf afgelegen eilanden: de Pitcairneilanden. De Pitcairneilanden hebben een totaaloppervlak van 47 vierkante kilometer en in het jaar 2016 zijn hier slechts 54 inwoners geteld.

Toch zijn het juist de bewoners die de Pitcairneilanden beroemd hebben gemaakt. De originele inwoners kwamen namelijk aan met het schip HMAV Bounty. Als gevolg van een muiterij bleven zij achter op de eilanden. Een deel van de muiters vestigde zich in het noorden. Deze plek werd Adamstown genoemd, omdat de laatste muiter John Adams heette. Adamstown is de hoofdstad van de Pitcairneilanden.

De natuur van de Pitcairneilanden is oogverblindend en ongerept. Net als in de beroemde Bounty-reclames. Je moet er wat voor over hebben om de Pitcairneilanden te bereiken. Er is namelijk geen luchthaven, waardoor je afhankelijk bent van een boot die ongeveer acht keren per jaar langs de eilandengroep vaart. Verder worden de Pitcairneiladen drie keer per jaar bevoorraad. Op de Pitcairneilanden kom je dus niet zo snel andere Nederlanders tegen.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer