Vliegvakantie Polen

Polen

Polen ligt in Midden-Europa, aan de Oostzee en is een verrassend divers land. Je vindt er bergen, bossen, laagvlaktes en een lange kust.

Wat kost een reis naar Polen

Daarnaast kun je in Polen prima een stedentrip ondernemen, bijvoorbeeld in Krakau, Gdansk, Wroclaw en hoofdstad Warschau. Bijzonder aan Warschau is dat deze stad zowel een land- als een zeeklimaat heeft. Ook het centrum van Warschau kent veel variatie: je ziet historische gebouwen, maar tegelijkertijd is de stad gericht op de toekomst. Als gevolg van de Tweede Wereldoorlog moest Warschau helemaal opnieuw worden opgebouwd. Het oude centrum is zorgvuldig gerestaureerd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een ander stuk werelderfgoed ligt in de omgeving van Krakau, in de plaats Wieliczka: de oudste zoutmijn van de wereld. De Wieliczka zoutmijn is een indrukwekkende wereld van zout; met zoutsculpturen, een kapel en een concertzaal.

De plaats Oświęcim wordt veel bezocht, omdat hier het beruchte vernietigingskamp Auschwitz stond tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Auschwitz kun je zien en horen wat er zich allemaal heeft afgespeeld: een afschuwelijk verhaal, maar belangrijk om te weten.

Natuurliefhebbers bezoeken Nationaal Park Narwianski: een waterrijk park met bossen, wolven, lynxen en allerlei soorten vogels. Het Nationaal Park Słowiński ligt bij de Oostzee en is een prachtig natuurgebied, met uilen, zwanen, herten en wilde zwijnen.
Wat kost een reis naar Polen

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Polen