Vliegvakantie Roemenië

Roemenië

Roemenië ligt in Zuidoost-Europa, aan de Zwarte Zee en grenst aan de landen: Bulgarije, Servië, Hongarije, Moldavië en Oekraïne. Wat Roemenië interessant maakt, is de enorme diversiteit in culturen en landschappen.

Wat kost een hotel in Roemenië

Strandliefhebbers kunnen terecht bij de stranden in de omgeving van de Zwarte Zee, bijvoorbeeld bij de plaats Constanta. Eigenlijk is het jammer om in Roemenië alleen maar aan het strand te liggen, want er is ontzettend veel te zien.

Een bijzondere locatie is de plaats Brasov die in de omgeving van de groene bergen ligt. Brasov heeft een historisch marktplein en een gotische 'zwarte kerk' die ooit een brand heeft doorstaan. Als je vanuit Brasov dertig kilometer verder reist, kom je terecht in Transsylvanië; bij het kasteel Bran. Een romantische en griezelige plek, want in dit kasteel liet schrijver Bram Stoker zijn creatie Dracula tot leven komen. In Transsylvanië is de natuur ruig en kun je wolven en beren tegenkomen. In dit uitgestrekte gebied is het mogelijk om verschillende wandelroutes af te leggen.

Heel anders is hoofdstad Boekarest die zeer geschikt is voor een stedentrip: een moderne stad met een middeleeuws centrum. Historische bezienswaardigheden in Boekarest zijn: de concertzaal van Ateneul Român, het koninklijke Curtea Veche en de orthodoxe kerk Biserica Stravropoleus.

De historische straten van Boekarest waren ooit allemaal prachtig en riepen zelfs herinneringen op aan Parijs.

Tijdens de jaren zeventig ging een deel van de oorspronkelijke bebouwing verloren door een aardbeving. Alsof dat niet erg genoeg was, werd er ook nog een complete historische woonwijk geruimd. Dit gebeurde in opdracht van dictator Nicolae Ceaușescu die een nieuw paleis wilde bouwen. In 1984 begon de bouw van dit grootse en omstreden paleis: twaalf verdiepingen, tachtig gastenverblijven en ondergrondse bunkers.

Nadat het regime van Ceaușescu in 1989 viel, werd er in zijn onaffe paleis een overdaad aan luxe gevonden: mantels van zebra- en luipaardhuiden, gouden kranen, grootse trappen, een binnenzwembad en vloeren van marmer. Alle weelde vormde een schril contrast met de erbarmelijke omstandigheden waarin de Roemeense bevolking leefde. Tegenwoordig is het paleis van Ceaușescu opengesteld voor het publiek en zet het de bezoeker aan tot nadenken.

Iedere vakantieganger zou naar Roemenië moeten gaan, omdat dit een van de weinige landen is waar cultuur, historie en natuur op een unieke manier samenvallen.
Wat kost een hotel in Roemenië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Roemenië