Vliegvakantie Rusland

Rusland

Rusland is het grootste land van de wereld en ligt zowel in Europa als in Azië. De Russische steden Moskou en Sint-Petersburg worden het vaakst bezocht door toeristen en dat is niet voor niks.

Wat kost een hotel in Rusland

Moskou is de hoofdstad van Rusland en tevens de grootste stad van het land. Het Rode Plein dat naast het Kremlin ligt, spreekt tot ieders verbeelding. Andere bezienswaardigheden in Moskou zijn: de Basiliuskathedraal (een Russisch orthodoxe kerk), het historisch museum en het mausoleum met het gebalsemde lichaam van Lenin.

Sint-Petersburg bestaat uit prachtige pleinen, bruggen en historische bouwwerken. De bekendste bezienswaardigheid van Sint-Petersburg is de Hermitage; een museum dat gesticht werd in 1764. De Hermitage bevat een rijke collectie en imposante gebouwen, waaronder het Winterpaleis.

Een ander architectonisch hoogstandje is de Moskee van Sint-Petersburg, tevens de grootste Europese moskee, met een koepel van veertig meter hoog. Kenmerkend is de Smolny Kathedraal. Deze kathedraal werd in de achttiende eeuw door een Italiaanse architect gebouwd en is te beklimmen. Vanuit de toren heb je een onvergetelijk uitzicht over Sint-Petersburg.
Wat kost een hotel in Rusland

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Rusland