Avontuurlijk Rwanda

Rwanda

Rwanda ligt in het oosten van Afrika. Doordat Rwanda een bewogen geschiedenis kent, is dit land minder toeristisch dan bijvoorbeeld buurland Oeganda. De populariteit neemt echter toe.

Wat kost een hotel in Rwanda

Rwanda wordt steeds vaker ontdekt; mede doordat deze bestemming makkelijk te combineren is met een rondreis naar Oeganda. Andere landen die aan Rwanda grenzen, zijn: Congo-Kinshasa, Tanzania en Burundi. Kigali is de hoofdstad. Een aangrijpende bezienswaardigheid in Kigali is het Genocide Museum. Dit museum verhaalt over de afschuwelijke gebeurtenissen in het jaar 1994 waarbij meer dan 500.000 mensen werden vermoord.

Rwanda staat tegenwoordig vooral bekend om de indrukwekkende natuur en de wilde dieren. Berggorilla's kun je zien in Parc National des Volcans: een paar uren rijden vanaf Kigali, in het noorden van Rwanda. Om de gorilla's te bereiken, onderneem je een wandeltocht door de jungle. Daarnaast vind je in Parc National des Volcans - de naam zegt het al - vulkanen. Sommige vulkanen zijn te beklimmen onder leiding van een gids.

Het Akagera National Park, bij de grens met Tanzania, ligt in het oosten van Rwanda en is een mooie plek om te bezoeken. In het Akagera National Park ontdek je savannes, de Big Five en kun je meer dan vijfhonderd vogelsoorten spotten. Bij de plaats Kibungo, eveneens in het oosten van Rwanda, vind je watervallen en meren. Rwanda is een verborgen paradijs.
Wat kost een hotel in Rwanda

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Rwanda