Vliegreis Saint Lucia

Saint Lucia

Saint Lucia is een populaire, zonnige vakantiebestemming in de Caribische Zee en maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden. Saint Lucia bevindt zich onder Martinique en boven de eilandengroep Saint Vincent en de Grenadines.

Wat kost een hotel in Saint Lucia

Hoewel dit land nogal afgelegen lijkt op de wereldkaart, weet een grote hoeveelheid toeristen Saint Lucia te vinden. Veel cruiseschepen doen namelijk hoofdstad Castries aan.

Op de vlag van Saint Lucia staat een gekleurde driehoek, die symbool staat voor de Pitons. De Pitons zijn twee vulkanen in de vorm van een piramide. Deze vulkanen vind je in de omgeving van Choiseul en de voormalige hoofdstad Soufrière. Je kunt ervoor kiezen om deze vulkanen te beklimmen.

In het gemoedelijke Soufrière kun je rustig rondkijken of een wandeltocht ondernemen naar de mooie omgeving. Een bijzondere attractie bij Soufrière is Sulphur Springs, die ook wel een 'drive-in vulkaan' wordt genoemd. Sulphur Springs is namelijk de enige plek ter wereld waar je met de auto een actieve vulkaankrater kunt inrijden: een unieke belevenis.

Behalve vulkanen, zie je op Saint Lucia indrukwekkende mangrovebossen en regenwouden. Wanneer je dit alles ook nog combineert met de prachtige witte stranden, dan is het niet zo verwonderlijk dat dit Caribische eiland zo geliefd is onder vakantiegangers.
Wat kost een hotel in Saint Lucia

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Saint Lucia