Vliegvakantie Servië

Servië

Servië ligt op een schiereiland en maakte ooit deel uit van Joegoslavië. Servië bevindt zich op een unieke locatie: precies op het punt waar Centraal-Europa, Zuid-Europa en Oost-Europa samenkomen.

Wat kost een hotel in Servië

Hoewel Servië geen kustlijn heeft, is er aan water geen gebrek. Er zijn talloze meren en rivieren te bewonderen, waaronder de beroemde Donau.

Belgrado, de hoofdstad van Servië, is een mooie bestemming voor een stedentrip. De toeristische attracties zijn lopend of via het openbaar vervoer goed te bereiken. Interessante bezienswaardigheden in Belgrado zijn: Belgrado Fort met het nabijgelegen Kalemegdan Park, het natuurgebied Ada Ciganlija en het historische centrum met vele winkels en uitgaansgelegenheden.

Servië staat vooral bekend om de spectaculaire natuur. In het westen vind je het Tara National Park, waar avonturiers kunnen raften. In Tara National Park ontdek je grotten en watervallen.

In het zuiden van Servië, richting de grens met Kosovo, ligt Duivelsstad, oftewel: Đavolja Varoš. Duivelsstad is een beschermd gebied, waar je meer dan tweehonderd aardpiramides (hoodoos) kunt bewonderen. Deze piramides zijn ontstaan door de natuur. Hier merk je hoe indrukwekkend Servië is.
Wat kost een hotel in Servië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Servië