Avontuurlijk Sint-Helena

Sint-Helena

In het zuiden van de Atlantische Oceaan, op een slordige 2800 kilometer vanaf West-Afrika, ligt een afgelegen eilandengroep van het Verenigd Koninkrijk: Sint-Helena, Ascencion en Tristan da Cunha. Deze drie gebieden liggen ook onderling, nogal ver bij elkaar vandaan.

De hoofdstad Jamestown bevindt zich op het tropische Sint-Helena; Napoleon werd ooit verbannen naar dit geïsoleerde eiland. Voor het jaar 2016 kon je Sint-Helena alleen met een schip bereiken dat zes keer per jaar langs het eiland voerde op de route Cardiff-Kaapstad.

Dan moest je ook nog geluk hebben met de deining: als de zee onrustig was, lukte het niet eens om aan land te komen. Vanaf 2016 is er een luchthaven, wat de reis naar Sint-Helena een stuk gemakkelijker maakt.
Aan de kust bij Sint-Helena vind je rotsen, helder water met een rijk onderwaterleven, zandstranden en kleurige riffen.
Naast Sint-Helena, op maar liefst 1100 kilometer afstand, ligt het vulkanische eiland Ascension. Op Ascension zijn geen permanente bewoners. Wel leven hier zeevogels en zeeschildpadden.

Tristan da Cunha is de meest afgelegen bewoonde archipel ter wereld en ligt op zo'n 2000 kilometer afstand van Sint-Helena. Als je Tristan da Cunha wilt bezoeken, ben je nog steeds afhankelijk van een vrachtschip.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer