Vliegvakantie Slovenië

Slovenië

Slovenië ligt in Midden-Europa, aan de onderkant van de Alpen en bij de Adriatische Zee en je gaat hier naartoe voor de diverse landschappen. Buurlanden van Slovenië zijn: Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije.

Wat kost een reis naar Slovenië

In hoofdstad Ljubljana vind je allerlei verschillende bouwstijlen en tijdperken terug: de renaissance, het classicisme en de communistische periode. Interessante bezienswaardigheden in Ljubljana zijn: het Tivolipark, het Nationaal Museum, het paleis 'Škofijski Dvorec' en de Drievoudige Brug.

Het Sloveense meer van Bled is zeer geliefd onder toeristen en de lokale bevolking. Bij Bled ontdek je de Vintgar Kloof die bekend staat om de prachtige kleuren. In het zuidwesten van Slovenië kun je de Predjama Burcht bezoeken: een grotburcht die dateert uit de twaalfde eeuw. Een andere populaire attractie van Slovenië zijn de grotten van Škocjan, met rondfladderende vleermuizen en vogels. Deze grotten zijn werelderfgoed.

Bijzonder is dat Slovenië een afwisselend landschap heeft: van bergen tot rivieren tot laagvlaktes. Zonliefhebbers vinden een plek in de omgeving van de badplaats Portorož, ergens aan de 47 kilometer lange kust.
Wat kost een reis naar Slovenië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Slovenië