Vliegvakantie Spitsbergen

Spitsbergen

In de Noordelijke IJszee, vijfhonderd kilometer boven Noorwegen, ligt de eilandengroep Spitsbergen. Het landschap van Spitsbergen bestaat voornamelijk uit imposante gletsjers en bergen.


Spitsbergen is opgebouwd uit tachtig eilanden die samen een oppervlakte vormen van ongeveer 62.000 vierkante kilometer. De eilanden vallen officieel onder Noorwegen. Spitsbergen heeft ongeveer 2165 inwoners, waarvan verreweg het grootste deel in de hoofdstad Longyearbyen woont.

Longyearbyen staat bekend als de meest noordelijke plek van de wereld waar meer dan duizend mensen wonen. Ooit was Spitsbergen het terrein van de walvisvaarders. De naam van het eiland Amsterdamøya verraadt dat er ook Nederlanders op walvissen joegen.

Tegenwoordig zijn er veel wetenschappers in Spitsbergen te vinden. Daarnaast is het gebied populair onder toeristen die de Arctische landschappen en het noorderlicht willen bewonderen. Spitsbergen was een drukbezochte halte voor cruiseschepen, maar daaraan heeft de Noorse overheid een limiet gesteld zodat de eilanden beter werden beschermd. Aangezien er ijsberen in Spitsbergen leven, is een gids noodzakelijk als je op expeditie gaat.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer