Verre reis Sri Lanka

Sri Lanka

Tempels, natuurgebieden, stranden en de Aziatische gastvrijheid: maak kennis met de mooie eilandstaat Sri Lanka in Zuid-Azië. Sri Lanka werd in het verleden Ceylon genoemd en ligt in de Indische Oceaan.

Wat kost een reis naar Sri Lanka

De meeste toeristen komen aan in Colombo, wat overigens niet de hoofdstad is. Officieel is namelijk Sri Jayewardenapura Kotte de hoofdstad van Sri Lanka, deze stad ligt in het district Colombo.

Vanuit Colombo kun je doorreizen naar de kustplaats Negombo: een sfeervolle stad met veel gezelligheid en prettige restaurants. Negombo is een fijne plek om bij te komen van de lange vliegreis.

Wil je meer te weten komen over de cultuur van Sri Lanka, bezoek dan de heilige stad Anuradhapura. Deze stad bevat een grootse verzameling van Boeddhistische tempels, stoepa's en paleizen. Ook vind je hier de bodhiboom, een heilige boom binnen het Boeddhisme.

De stad Kandy is eveneens een grote culturele trekpleister. Belangrijke bezienswaardigheden in Kandy zijn: de Temple of the Tooth waar de tand van Boeddha ligt, het Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld, Royal Palace en de botanische tuin.

Vanuit Kandy kun je met de trein verder reizen naar Nuwara Eliya, een gebied met hooglanden en theeplantages. Een andere prachtige plek op Sri Lanka is Horton Plains National Park, wat op meer dan twee kilometer hoogte ligt. Hier vind je vlinders, vogels en World's End: een enorme afgrond waarbij je uitkijkt over een groene vallei. Bij goede weersomstandigheden kun je ook de oceaan zien vanaf dit punt.

Bij Sigiriya vind je Lion's Rock: een immense rots die je kunt trotseren. Het is een zware klim, maar het uitzicht is fenomenaal.

In Yala National Park ga je op safari om de luipaard te spotten. Ook leven olifanten, krokodillen, apen en flamingo's in dit gebied. Verder is Udawalawe nationaal park een mooie plek: het leefgebied van wilde zwijnen, krokodillen en olifanten.

Sri Lanka is een mooie bestemming voor een rondreis, omdat je ontzettend veel kunt zien binnen een kort tijdsbestek. Toch nog tijd over? Dan kun je er zelfs voor kiezen om vanuit Colombo door te vliegen naar de Malediven.
Wat kost een reis naar Sri Lanka

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Sri Lanka