Avontuurlijk Soedan

Soedan

Het Afrikaanse Soedan (Sudan), ook wel Noord-Soedan of Noord-Sudan genoemd, ligt aan de Rode Zee. Soedan grenst aan diverse andere landen: Libië, Egypte, Tsjaad, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Zuid-Soedan, Eritrea en Ethiopië.

Soedan kent een onrustige geschiedenis, met name in de omgeving van Darfur. De bevolking is echter gastvrij voor toeristen. In de hoofdstad Khartoum (Khartoem) zijn de Omdurman kamelenmarkt en het Nationaal Museum populaire bezienswaardigheden.

Bij Khartoum komen de Blauwe Nijl en de Witte Nijl samen. Deze rivieren vloeien over naar de Nijl. In de omgeving van de Nijl zijn belangrijke historische vondsten gedaan, waaronder de piramides van Meroë wat Werelderfgoed is.
De historische stad Meroë ligt op ongeveer 200 kilometer reizen vanuit Khartoum en was ooit onderdeel van het oude Egyptische rijk.
In het westen van deze stad liggen meer dan tweehonderd piramides. Doordat Meroë werd verlaten, werden alle piramides geplunderd. Sommige piramides zijn alsnog gerestaureerd.

Mensen die graag duiken, reizen naar de Rode Zee. Bij de Rode Zee vind je koraalriffen vol schitterende kleuren, haaien en scheepswrakken.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer