Tenerife

Tenerife is een Spaans eiland dat bij de Canarische Eilanden hoort. De Canarische Eilanden bestaan uit een zevental eilanden en Tenerife is met zijn bijna 900.000 inwoners de grootste. Ook qua oppervlakte, nog voor nummer twee Fuerteventura. Tenerife vormt samen met Gran Canaria het hart van de eilandengroep en kent in Santa Cruz zijn hoofdstad.

Ga op vakantie naar Tenerife

Het landschap van Tenerife is vulkanisch, wat niet gek is want alle Canarische Eilanden kennen een vulkanische oorsprong, alleen zie je dat op Tenerife bijvoorbeeld sterk terug in de vele zwarte stranden en het weinige groen.

Op Tenerife is de El Teide te vinden. Ruim 3700 meter hoog en nog altijd actief.

De vulkaan staat op de lijst meest gevaarlijke vulkanen van de wereld. Er zijn vier uitbarstingen gedocumenteerd, met een gemiddelde uitbarsting van om de honderd jaar. De laatste dateert uit 1909, dus inwoners maken zich zorgen. En terecht ook. De vulkaan ligt dicht bij drukbevolkte gebieden en er zijn de afgelopen jaren veel vulkanische en seismische activiteiten vertoond. Tot die tijd kan de toerist met kabellift tot 3550 meter hoogte komen. Zeker doen!

De belangrijkste plaats op Tenerife is de genoemde hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, zoals de havenstad voluit heet. In deze plaats bevindt zich het mooie plein: Plaza de España, dat tussen de zee en het stadscentrum van Santa Cruz ligt. Het stadje ligt in het noordoosten van Tenerife en heeft een luchthaven in de buurt. Santa Cruz is een leuke stad dat tegen de heuvel ligt.

De gekleurde huisjes hebben veel weg van het Italiaanse Cinque Terre.

Het gele zandstrand is breed, met een lange rij palmbomen langs de boulevard, maar wel net buiten de stad te vinden. Voor wie zijn kennis wil bijspijkeren: bezoek het Museo de la Naturaleza y el Hombre – een museum dat in teken staat van de natuurwetenschap en archeologie.

Ook het zuiden van Tenerife is in trek bij de toeristen. Of eigenlijk is vooral het zuiden bij de toeristen in trek. Ook daar heeft Tenerife een luchthaven, ideaal voor de plaatsen Los Cristianos, Playa de las Américas en Costa Adeje, die aaneengeschakeld in het zuidwesten van het eiland liggen. Populaire bestemmingen, vanwege de ruime voorzieningen voor toeristen en natuurlijk de vele gitzwarte stranden. Ook leuk is hier Aqualand Costa Adeje. Vulkaan El Teide is vanaf hier binnen een uur met de auto te bereiken.
Ga op vakantie naar Tenerife

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid
Ga op vakantie naar Tenerife