Vliegvakantie Tsjechië

Tsjechië

Omringd door Duitsland, Polen, Slowakije en Oostenrijk ligt in het midden van Europa het mooie land Tsjechië. Tsjechië is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kampeervakantie. Naast Brno, Plzen en Kutna Hora is vooral hoofdstad Praag een geliefde bestemming onder de Nederlanders.

Wat kost een reis naar Tsjechië

Heel Tsjechië roept bij veel vakantiegangers het gevoel van de Middeleeuwen op en dat is in Praag niet anders.
Praag ademt kunst, cultuur en historie. De vele kerken, kastelen, musea en monumenten zorgen ervoor dat toeristen niet uitgekeken raken. Het levert geheid prachtige foto’s op. In Praag is de Karelsbrug wellicht de bekendste bezienswaardigheid van de stad en volgens velen een van de mooiste bruggen ter wereld.

Praag leent zich uitstekend voor een citytrip en vergeet je camera dan niet!

De burcht, het oude stadsplein, het Gouden Straatje, het Wenceslasplein en bijvoorbeeld de astronomische klok uit 1490 zijn het bezoeken meer dan waard. Ook de Sint-Nicolaaskerk, de oude Joodse Begraafplaats en de Kruittoren die tussen 1475 en 1508 zijn gemaakt staan op veel wenslijstjes.

Voor wie meer Tsjechië wil ontdekken dan alleen Praag is een (georganiseerde) rondreis met de auto of bus door het land een prachtig alternatief. Tsjechië kent een bergachtig landschap met op sommige plekken indrukwekkende vergezichten en pareltjes van natuurgebieden. Het Reuzengebergte, Boheems Zwitserland en het paradijs Cesky Raj zijn hier uitstekende voorbeelden van.
Wat kost een reis naar Tsjechië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Tsjechië