Vakantie Vaticaanstad

Vaticaanstad

Met een grootte van slechts een halve vierkante kilometer, is Vaticaanstad officieel de kleinste staat ter wereld. In 1929 werd dit gebied met het Verdrag van Lateranen tot nieuwe staat verklaard. Vanaf 1984 is Vaticaanstad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de praktijk is het moeilijk om Vaticaanstad als een apart land te zien, omdat de Italiaanse stad Rome er helemaal omheen ligt. Om het nog verwarrender te maken: Vaticaanstad maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar heeft wel een eigen euromunt.
Bezienswaardigheden zijn de Sint-Pietersbasiliek en natuurlijk het Sint-Pietersplein waar de Paus op zondag zijn zegen uitspreekt.
Ben je een liefhebber van kunst en geschiedenis, dan kun je in het Vaticaan Museum urenlang rondkijken. Schilderijen van toonaangevende schilders, beeldhouwwerken, topografische kaarten en beeldhouwkunst. De Vaticaanse Tuinen zijn eveneens de moeite waard. Vergeet vooral niet om de beroemde fresco's van Michelangelo te bewonderen in de Sixtijnse Kapel.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer