Vakantie Verenigd Koninkrijk

Verenigd Koninkrijk

Nederlanders noemen het Verenigd Koninkrijk vaak Engeland. Dat klopt voor een deel, want de soevereine staat Verenigd Koninkrijk bestaat uit de landen Engeland –met ruim 53 miljoen inwoners, Schotland– met ruim vijf miljoen inwoners, Wales – met drie miljoen inwoners en Noord-Ierland met bijna twee miljoen inwoners.

Wat kost een reis naar Verenigd Koninkrijk

Engeland kent zomers in het zuiden een subtropisch klimaat door de warme Golfstroom en grote steden als Liverpool, Manchester en natuurlijk hoofdstad Londen zijn uitermate geschikt voor een stedentrip.

In het westen van het Verenigd Koninkrijk ligt Wales, dat in Cardiff zijn hoofdstad kent. In Wales ligt Snowdonia National Park, waar de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk ligt. Een prachtig natuurgebied dat jaarlijks veel toeristen trekt.

Zomers voor een heerlijke buitenvakantie en in de winter een ideaal skioord. In Schotland zijn Glasgow en hoofdstad Edinburgh ideaal voor een stedentrip. Schotland kent een overweldigende natuurlijke schoonheid met gebieden als Ilse of Skye, Glenfinnan – waar het treinspoor ligt dat in de Harry Potter-films wordt gebruikt, Glencoe en Lake Lomond.

Het kleinste land van de vier is Noord-Ierland, met Belfast als hoofdstad. Die verdeling is 50/50, die voor verregaande onrust zorgt. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel in Noord-Ierland. Er zijn voor vakantiegangers genoeg mooie plekken te ontdekken zoals hoofdstad Belfast, The Dark Hedges – die ook terugkomen in de hitserie Game of Thrones, de hangbrug Carrick-a-Rede, het Titanic-museum of bijvoorbeeld de watervallen Glens of Antrim.

Het Verenigd Koninkrijk is zo divers, dat je vaker terugkeert om alles te ontdekken.
Wat kost een reis naar Verenigd Koninkrijk

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Verenigd Koninkrijk