Down Under Wallis en Futuna

Wallis en Futuna

Het Franse Wallis en Futuna ligt tussen Fiji en Samao en is een kleine stip in de Grote Oceaan. De eilanden hebben een vulkanisch landschap, riffen en prachtige kusten.

Het totale gebied bestaat uit het eiland Wallis, afkomstig van ontdekkingsreiziger Samuel Wallis, het eiland Futuna, het onbewoonde eiland Alofi en een aantal kleinere eilanden. Vanuit Europa is Wallis en Futuna moeilijk te bereiken. Wel is het mogelijk om vanuit Wallis en Futuna naar Nieuw-Caledonië, Tahiti of Fiji te vliegen. Daarnaast kun je Futuna bereiken via een vlucht vanaf het eiland Wallis.

De hoofdstad Matâ'utu (of Matu-Utu) vind je op Wallis. Op Wallis ligt het bijzondere Lalolalo-meer en het midden van Wallis wordt gekenmerkt door een woestijnachtig landschap. Met name Futuna staat bekend om de prachtige stranden. Futuna is rustiger dan Wallis en je ziet hier een weelderige begroeiing.

Doordat Wallis en Futuna niet massaal wordt bezocht, is dit een ideale vakantiebestemming voor rustzoekers en natuurliefhebbers.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer