Verre reis Zuid-Korea

Zuid-Korea

Het Aziatische Zuid-Korea is een verrassend land, met een bruisende hoofdstad, onontdekte eilanden, een indrukwekkende geschiedenis, spectaculaire landschappen, heerlijk eten en volop mogelijkheden om te shoppen. Niet zo vreemd dus dat Zuid-Korea werd uitverkozen voor de Olympische Winterspelen van 2018. Dit land biedt mooie mogelijkheden voor een veelzijdige rondreis.

Wat kost een hotel in Zuid-Korea

Met Zuid-Korea wordt de Republiek Korea bedoeld: het zuidelijke deel van het Koreaans Schiereiland en grenzend aan de Gele zee, de Straat Korea en de Japanse Zee. Zuid-Korea bevat zo'n drieduizend eilanden. Het noordelijke deel van het Koreaans Schiereiland is het domein van Noord-Korea. De splitsing tussen Noord- en Zuid-Korea ontstond in het jaar 1945, nadat Japan werd verslagen en het bewind over Korea werd verdeeld tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Dit leidde uiteindelijk tot twee afzonderlijke landen.

Onder strikte voorwaarden - dit gebied bezoek je altijd onder begeleiding van een gids en zomaar foto's maken is uit den boze - kun je het grensgebied bezoeken tussen Noord- en Zuid-Korea. In deze zogenoemde Demilitarized Zone (DMZ) kom je niet in Noord-Korea, maar krijg je een inkijkje in de gecompliceerde situatie tussen Noord- en Zuid-Korea. In dit gebied kun je gebouwen bezoeken, een tunnel bezichtigen en is het mogelijk om een glimp op te vangen van het mysterieuze Noord-Korea.

De meeste toeristen komen aan in de hoofdstad Seoel (ook wel Seoul geschreven), wat een mooie locatie is voor een stedentrip en waar je voor de eerste keer kimchi kunt eten. Kimchi is het nationale gerecht van Zuid-Korea en bestaat uit gefermenteerde kool met chili, kruiden en knoflook. Goedkoop, authentiek en lekker zijn de stalletjes met streetfood. Seoel is een drukke stad: bijna de helft van de Zuid-Koreaanse bevolking woont hier. Je vindt hier shopping malls, kwalitatief goede hotels en de grootste Aziatische elektronicamarkt. Cultuurliefhebbers bezoeken het paleizencomplex Changdeokgung (vergeet de mooie tuinen niet), het grootse Gyeongbokkung paleis en de Tongdaemun Poort.

Zuid-Korea beschikt over een indrukwekkend landschap. In het zuiden van Zuid-Korea vind je bergen en heuvels. Als je dan toch in het zuiden bent, ga dan helemaal naar het uiterste puntje, naar de provincie Jeju-do. Jeju-do is een eiland met een vulkaan van ongeveer 1950 meter hoog. De natuur is prachtig. Jeju-do is dan ook zeer populair onder toeristen en de Zuid-Koreanen zelf. Het is tevens een mooie bestemming voor een honeymoon.

Stranden in Zuid-Korea zijn er volop: bijvoorbeeld bij Samcheok aan de noordelijke kust. Hier kun je heerlijk bijkomen op een wit strand, genieten van het mooie landschap en heerlijk vis eten in een van de vele restaurants.

Het district Pyeongchang, de locatie voor de Olympische Winterspelen van 2018, ligt in het noorden van Zuid-Korea en biedt weinig bezienswaardigheden. Hier kom je vooral voor het grootse berglandschap en de wintersport. Tijdens de zomermaanden kun je prachtige wandeltochten maken in de omgeving.
Wat kost een hotel in Zuid-Korea

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Zuid-Korea