Vliegvakantie Zweden

Zweden

Als je denkt aan een zonvakantie, dan lijkt Zweden niet voor de hand te liggen. Maar: tijdens de zomermaanden zijn de dagen in Zweden langer en kan de temperatuur erg aangenaam worden.

Wat kost een reis naar Zweden

Zweden ligt in het noorden van Europa, tussen Noorwegen en Finland. Dit Scandinavische land wordt omringd door diverse zeeën en zeestraten: de Botnische Golf, de Oostzee, het Skagerrak en het Kattegat. Ook de eilanden Öland en Gotland die zich in de Oostzee bevinden, vallen onder Zweden.

De meeste inwoners wonen in de grotere steden in het zuiden: in hoofdstad Stockholm, Göteborg of Malmö. Stockholm bestaat uit meerdere eilanden en maakt een gemoedelijke indruk. De historie van de Zweedse hoofdstad vind je terug in de oude wijk Gamla Stan.

Het eiland Djurgården is een aanrader als je in Stockholm bent. Op dit eiland is het Vasa Museum gevestigd, waar je een gezonken oorlogsschip uit de zeventiende eeuw kunt bezichtigen. De Zweden hebben dit schip en alle bijbehorende schatten, in een uitstekende conditie weten te houden. Een andere grote attractie van Djurgården is Skansen: een natuurlijk park waar dieren zoals elanden leven en waar je tegelijkertijd te zien krijgt hoe de Zweden vroeger leefden.

In Zweden vind je ongerepte natuurgebieden, rust en ruimte.

Als je in Zweden rondrijdt, kom je prachtige nationale parken tegen. Abisko Nationaal Park bestaat uit rotsen, bergen en kloven. In Padjelanta National Park zie je bergen, gletsjers, bossen, meren en rendieren. Reis je door naar Lapland, dan kun je tijdens de koudere maanden ervoor kiezen om in een hotel van ijs te verblijven: een unieke ervaring om mee te maken.
Wat kost een reis naar Zweden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Zweden