El Questro Gorge

Activiteiten in Down Under Australië

El Questro Gorge

Bij El Questro Station midden in The Outback van Australië vind je één van de mooiste wandelingen op aarde: de El Questro Gorge.

Klimmen, klauteren, zwemmen, watervallen, wildlife, veel groen...

Deze wandeling van zo’n vier uren (heen en weer) heeft alle elementen die je nodig hebt voor een mooi avontuur. Laat je verwonderen in het gebied vol waterbronnen, omgeven door red dirt en droogte.

Om er te komen, moet je eerst met de 4WD vijf oversteken maken over de rivier. De Gorge staat aangeschreven als de mooiste van alle valleien in de regio. Het is tevens de moeilijkste. Voor degene die niet al te fit is: je kunt ook tot halverwege lopen, een wandeling van anderhalf tot twee uur uur heen en weer. Tot dat punt is de wandeling vrij simpel, veelal langs de rivier.

De tweede helft is een stuk moeilijker, maar zeer de moeite waard. Eerst moet je die steen nog over. Aan weerszijden bevindt zich een waterval. Om er overheen te komen loop je eerst tot je middel de poel in om je vervolgens bij de linker waterval omhoog te wurmen. Daarna kun je je trail vervolgen. Klinkt goed of niet?

Neem wel even een dry-bag mee als je camera niet waterproof is. Het is handig om iemand bij je te hebben om de backpack aan te pakken, zodat je je handen vrij hebt om omhoog te klimmen. Of je gooit hem simpelweg bovenop de rots om hem daarna weer op te pikken.

Vanaf hier vind je geen bewandelde paden meer. Dat komt mede door het regenseizoen van oktober tot maart. Dan staat deze Gorge vol met water en kan hier dus ook niet worden gehiket. Het water sleurt grote rotsblokken mee, waardoor je als het ware over een rivierbodem loopt. Er is wel bewegwijzering om je de makkelijkste route te wijzen.

Sommige stukken loop je makkelijk, de andere delen zijn echt één en al rots. Je klimt hier meer dan dat je loopt, je springt van rots naar rots en loopt over richeltjes langs de rivier. Schoenen met een goed profiel zijn hier echt nodig.
Voor avonturiers en bergbeklimmers is dit gedeelte een speeltuin.
Je zult merken dat dit het allemaal de moeite waard is geweest, wanneer je eenmaal de Mac Micking Pool in het vizier krijgt. Dit is het einde. Een klein, redelijk ondiep, helder en in de schaduw gelegen (dus fris) poeltje waar een mooie waterval in valt. Een ideale zwempoel.

De kans is zeer klein dat je hier alleen bent. Onderweg kom je waarschijnlijk slangen en hagedissen tegen. Waar je ook kijkt, het is mooi! En tussendoor kun je stoppen, eten, drinken of even een verfrissende duik nemen.

Na afloop rijd je terug naar de El Questro Station waar je een douche neemt. Dit cattle station is zo’n miljoen acres groot; meer dan vierduizend hectare. Je kunt er overnachten, maar dat is ook mogelijk in jouw tent aan de Gibb River Road, waaraan de El Questro Station ligt.

De Gibb River Road is een 700 kilometer lange dirt road dwars door The Kimberley waarbij je 33 rivieren moeten oversteken en meer van dit soort wandelingen tegenkomt. Je mag aan deze weg slapen waar je wilt. Als je dat maar wel uit de buurt van de weg doet, voor áls er eens een auto langskomt.

Ontdekken in Australië

Meer  

El Questro Gorge

Meer Activiteiten ontdekken in Australië

Meer