De voormalige hoofdstad van Duitsland, Bonn is een kleine en pittoreske stad in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Deze leuke stad ligt in een bergachtig gebied. Er hangt een zeer relaxte sfeer en er zijn tal van dingen te doen.

Allereerst is daar de Rijn die midden door de stad loopt.


Er zijn tientallen plekken waar gebarbecued kan worden. Er staan bankjes waar je van het uitzicht geniet... en van de honderden vrachtschepen die er dagelijks doorheen varen. Er kan zelfs in een afgezet deel van de Rijn gezwommen worden. Vele locals fietsen, rennen of skeeleren langs de oevers en wat is er mooier dan van de ondergaande zon te genieten in een fameuze Biergarten?

Bonn telt vele biergartens, zowel binnen als buiten als aan de Rijn en in het Staatspark Freizeitpark Rheinaue. Hier kun je heerlijk fietsen en wandelen. Er wordt jaarlijks een luchtballonnenfestival georganiseerd en er kan gevaren en gepicknickt worden.
Voor de personen die graag een dagje gaan winkelen is er een leuk centrum met een divers aanbod ter beschikking.
Alles is op loopafstand. De stad zelf is vlak, maar eromheen liggen vele heuvels. Ook het oude stadscentrum, de Altstadt heeft vele leuke horecagelegenheden en boetiekjes te bieden.

Wil je Köln bezoeken, dan is het aan te raden om in Bonn te slapen. Het ligt op slechts twintig kilometer van de metropool. Bonn is echter veel groener, rustiger en relaxter.

Een boottochtje over de Rijn gaat dagelijks en voor een lunch of diner is de Godesburg aan te raden. Het is een ruïne die is omgetoverd tot een prachtig en uniek restaurant en af te huren voor feesten en partijen. De ruïne ligt op 122 meter boven de zeespiegel en kijkt uit over het Rijndal.

Ga naar het museum Beethoven House om meer te weten te komen over de tijd dat Beethoven in Bonn woonde. Op het plein staat eveneens een standbeeld van Beethoven, voor de Altes Rathaus, wat ook zeer de moeite waard is om te bekijken.

Bezoekers kunnen zich makkelijk een kleine week vermaken in Bonn en het nabij gelegen Köln.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid