Een van de populaire eilanden van Griekenland is Kos. Kos ligt in de Egeïsche Zee ten zuidwesten van Turkije. De Turkse badplaats Bodrum ligt, als je een beetje ver kan gooien, letterlijk op steenworpafstand.

Prijzen en beschikbaarheid Kos

In het noordoosten van het eiland ligt de hoofdstad Kos-stad en daar gebeurt het allemaal. Kos is vooral bekend vanwege zijn goed aangelegen fietsroutes, dus om het eiland beter te leren kennen, is het misschien leuk om een dag fietsen te huren om erop uit te gaan.

Fietsen in Kos

Goede wandel-/fietskaart met vrijwel alle topografische details en ingetekende routes. Zoals gezegd is fietsen op Kos razend populair. Bijzonder wel, dat dit zo goed kan op het Griekse eiland, want op de overige eilanden zijn fietsen en fietspaden niet zo geïntegreerd. Een fiets huren kost tussen de vijf en de tien euro per dag en het huren van elektrische fietsen is ook mogelijk. Het verhuurbedrijf dat wij aanraden heet Moto Harley, zit op verschillende plekken in Kos-stad en is een Nederlands bedrijf. Niet in volle busjes of saaie taxi’s, maar gezellig in de wind op de fiets op zoek naar prachtige stranden van Lambi en Psalidi. Omdat er zoveel verschillende routes zijn en vakantiegangers zich toch op onbekend terrein begeven, is het raadzaam om een fietskaart van Kos aan te schaffen. Dat kan natuurlijk ook op Kos zelf, maar de fietskaart aanschaffen in Nederland en alvast de fietsroutes uitstippelen is ook een goed idee.

Ontdekken in Kos

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid