Ontdek Iran

Iran

De Islamitische Republiek Iran ligt in het westen van Azië en werd vroeger Perzië genoemd. Iran heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat; vandaar dat Iran bekend staat als 'bakermat van de beschaving'.

Wat kost een hotel in Iran

Iran maakt deel uit van het Midden-Oosten en heeft diverse buurlanden: Pakistan, Afghanistan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en Irak. Hoewel Iran steeds toegankelijker wordt, blijft het de vraag of het echte toerisme hier ooit op gang komt. Naast een geweldige cultuur, kunnen in dit indrukwekkende land namelijk politieke spanningen voorkomen. Daarom is het belangrijk om een reis naar Iran zorgvuldig te plannen.

Hoewel hoofdstad Teheran bij weinig mensen op de bucketlist staat voor een citytrip, is dit een interessante stad om te verkennen. In Teheran vind je kleurrijke gebouwen, paleizen en levendige bazaars. De levendige Grand Bazaar is een must en je kunt hier heerlijk ronddwalen.

Het kleurrijke Isfahan is een redelijk toeristische stad en dat komt omdat het een aangename plek is om te verblijven. In Isfahan vind je tuinen, prachtige moskeeën en Medam Enam: een groots plein.

Bij de plaats Shiraz liggen de overblijfselen van Persepolis: de historische hoofdstad van het Perzische rijk dat zo'n 2500 jaar geleden ontstond. Middenin de woestijn vind je een andere interessante plek: de stad Yazd, met gebouwen van leem. Yazd valt onder de alleroudste steden van Iran en staat sinds 2017 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Doordat Iran bij verschillende zeeën ligt, zijn er ook stranden te vinden. Van de stranden genieten is een heel ander verhaal: in Iran is zwemmen voor vrouwen meestal op bepaalde tijden toegestaan en er gelden strenge kledingvoorschriften. Zonnebaden in bikini kan dus enorme problemen opleveren.

Naar Iran ga je niet voor een strandvakantie. Wel zie je in Iran een belangrijk stuk van onze geschiedenis terug en ontmoet je een gastvrije bevolking.
Wat kost een hotel in Iran

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Iran

Reisverhalen

Meer