Vliegvakantie Kroatië

Kroatië

Kroatië is een mooi vakantieland in Europa dat uitkijkt op de rug van Italië. Kroatië is ook een land in opkomst onder Nederlandse vakantiegangers.

Wat kost een reis naar Kroatië

Steeds meer toeristen weten dit Balkanland te vinden en te waarderen. Vooral de provincie en het schiereiland Istrië is in trek. De inmiddels bekendere plaatsen daar zijn Pula, Porec, Opatija en – al ligt dat net niet op het schiereiland – Rijeka. Voor de kust van Kroatië liggen talloze eilanden. Een verblijf daar of een dagje weg met de boot om een eiland te bezoeken valt erg in de smaak bij de Nederlanders.

Wie op doorreis is met de auto doet er goed aan de Route 8 in Kroatië te nemen. Dit is de weg – en vroeger de enige weg – richting het zuiden, die eindigt in Dubrovnik. Het is een prachtige route die langs de kust loopt en voortdurend uitzicht biedt op de zee enerzijds en de bergen anderzijds. Snel is deze route niet. De weg passeert vele plaatsen zoals Zadar, Split en Makarska (druk!) en de snelheid is door de vele bochten slechts op enkele plekken 80 kilometer per uur.

De A1 – de nieuw aan te leggen weg – loopt van hoofdstad Zagreb (zeker een tip) tot net voorbij Split. De bedoeling is om die weg door te trekken tot Dubrovnik, maar zover is het nog niet. Dubrovnik is een passend eind van een lange weg Kroatië. Een prachtige plaats met een ommuurde oude stad waar scenes voor Star Wars en Game of Thrones opgenomen zijn.

Kroatië is voor elke vakantieganger een succes. Rondreizende natuur- en cultuursnuivers moeten naar Zagreb, de omgeving van Zadar en Dubrovnik, oudere vakantiegangers of gezinnen met kinderen kunnen het beste naar Istrië (pas op voor de grote hoeveelheid zee-egels) en een jongerenvakantie in Kroatië is het mooiste in Pula (Istrië) of het eiland Novalja (Dalmatië).

Vakantiebestemmingen Kroatië

Wat kost een reis naar Kroatië

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Kroatië