Lanzarote

Vulkanisch maanlandschap, helderblauwe zee en mooie zandstranden: dat is Lanzarote in een notendop. Voeg daar de leuke toeristenplaatsen bij zoals badplaats Puerto del Carmen met zijn gigantische strand en je hebt een prachtige vakantiebestemming gevonden.

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here
Lanzarote is een van de Canarische Eilanden en van de zeven de meest noordelijk gelegen. De Canarische Eilanden liggen ter hoogte van Marokko. En van de zeven Spaanse eilanden is Lanzarote toch wel het meest divers. Bij Arrecife is de luchthaven te vinden en hoewel dat de hoofdstad is, is havenplaatsje Puerto del Carmen de publiekstrekker, waar de meeste vakantiegangers op af komen.

Voor natuurliefhebbers is Lanzarote ook erg in trek. Het nationaal park Timanfaya is indrukwekkend om vulkanische vergezichten. Het donkere vulkanische zand doet iets magisch met het landschap en ook de oude krater bij El Golfo is een mooie plek om te bezoeken. Er is daar een gifgroen meer, dat volgens inwoners het resultaat is van vulkanische activiteit.

Ook is duiken rondom Lanzarote een must. In de periode tussen maart en juni is er langs de Canarische Eilanden sprake van een dolfijnen- en walvissentrek. Duizenden dieren trekken dan langs de eilanden. Er worden veel tuimelaars, grienden en vinvissen gezien. Enkele keren worden er zelfs potvissen en blauwe vinvissen gespot. Er zijn ook soorten dolfijnen en walvissen die het hele jaar door rondom Lanzarote leven.

Onder water is het rondom Lanzarote ook mooi. Behalve haaien, roggen en kleiner leven is er ook het onderwatermuseum Museo Atlántico te bewonderen. Op de zeebodem staan talloze beelden. Erg bijzonder!

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Duiken in Lanzarote

Duiken in Lanzarote

Vanuit Nederland ben ik met mijn familie verhuisd naar Lanzarote. Daar zijn we in november 2017 een duikschool begonnen. Ik duik al sinds mijn achtste en ook mijn ouders doen heel hun leven niet anders.

Verder lezen