Duiken in Lanzarote

Duiken in Lanzarote

Vanuit Nederland ben ik met mijn familie verhuisd naar Lanzarote. Daar zijn we in november 2017 een duikschool begonnen. Ik duik al sinds mijn achtste en ook mijn ouders doen heel hun leven niet anders.

Het opzetten van een duikschool bleek veel werk. Veel gedoe met vergunningen en zo. Ik ben de eerste maanden vooral druk geweest met het verkennen van de mooiste duikstekken rondom het eiland. Wel handig natuurlijk, als je een duikschool wilt starten. En zeker geen straf!

Onder water is Lanzarote fantastisch, maar daarover later meer. Ook op het land, het eiland zelf, is het prachtig. Lanzarote is enerzijds heel groen en anderzijds net een maanlandschap. De toeristische plaatsen zijn leuk, er is genoeg vertier en ook de zandstranden spreken me erg aan. Ook ’s winters is het hier mooi. Op Lanzarote kan je in principe twaalf maanden per jaar duiken. Oké, slecht weer en veel wind is een slechte combi, maar gelukkig is het hier doorgaans heel goed weer.

Dan het duiken hier op Lanzarote. Mooi hoor! Ik ben veel plekken op de wereld geweest om te duiken, maar de variatie aan vis, sowieso het onderwaterleven en het onderwaterlandschap zijn echt wel bijzonder te noemen. Het leuke is ook dat iedere duiker hier wel kan duiken. Beginner of ervaren. En gelukkig is er voor niet-duikers van de familie genoeg te doen op het droge, haha.

Lanzarote biedt veel variatie voor duikers. De vlakke bodems, wrakken en mijn favoriet: muren die de diepte in verdwijnen. Erg indrukwekkend! Het onderwaterleven is interessant voor duikers die van macroleven houden tot en met liefhebbers van grote roggen en engelhaaien. Wat ik zelf heel mooi vind, is wanneer ik vanaf de boot in het helderblauwe water kijk en er elk moment een grote hoeveelheid vissen voorbij zwemt.

Elke week gebeurt hier wel iets bijzonders. Het mooie is ook het leven dat je op veel andere duiklocaties niet tegenkomt. De engelhaai bijvoorbeeld, of de vlinderrog en de gigantische stekelrog. Ik heb ook bij de Malediven en bij Mexico gedoken, maar zulke grote stekelroggen heb ik werkelijk nog nooit gezien. Zulke dieren tegenkomen, is echt geweldig.

0 reacties bij dit reisverhaal

Plaats als eerste een reactie