Verre reis Laos

Laos

De Democratische Republiek Laos is inmiddels een bekende vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Ondanks dat dit land pas sinds de jaren negentig openstaat voor toeristen, weten steeds meer reizigers de schoonheid van Laos te waarderen.

Wat kost een hotel in Laos

Laos ligt niet aan zee, vandaar dat je hier geen stranden aantreft. Wel vind je er spectaculaire natuurgebieden, mooie steden en een diverse cultuur.

Laos wordt omringd door de landen Myanmar, China, Vietnam, Thailand en Cambodja. Hierdoor kun je Laos perfect combineren met één of meerdere buurlanden. Zo kun je met de trein vanuit het Thaise Bangkok naar Vientiane, de hoofdstad van Laos, reizen. Een andere optie is een 'slowboat', waarbij je de oversteek van Thailand naar Laos maakt over de Mekong rivier. Vanaf de slowboat kun je in alle rust de prachtige Laotiaanse natuur in je opnemen.

Luang Prabang is werelderfgoed en je vindt dit sfeervolle stadje in het noorden van Laos. Luang Prabang staat bekend om de prachtige Boeddhistische tempels en de Franse invloeden. In de omgeving van Luang Prabang kun je Kuang Si ontdekken: een complex van indrukwekkende watervallen, waar je kunt zwemmen in blauw water.

In het midden van Laos liggen de bekende plaatsen Vientiane en Vang Vieng. In Vang Vieng kwamen backpackers ooit massaal om te feesten en te tuben (de rivier afdalen via een opgeblazen band), maar door ingrijpen van de Laotiaanse overheid is deze plaats iets rustiger geworden.

In het zuiden van Laos, op zo'n veertig kilometer bij de plaats Pakse, vind je een grootse, dubbele waterval: Tad Fane. Deze waterval is zo'n 120 meter hoog.

Laos is een land dat goed te bereizen is met het openbaar vervoer. Je bent daarbij vooral afhankelijk van de bus. Doordat het landschap van Laos nogal bergachtig is, duurt het langer om de eindbestemming te bereiken. Dat sommige dingen minder snel gaan, is tegelijkertijd de charme van Laos. Hier kun je de tijd nemen om te genieten.
Wat kost een hotel in Laos

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Laos

Reisverhalen

Meer