Avontuurlijk Mozambique

Mozambique

Het veelzijdige Mozambique ligt in het zuidoosten van Afrika. Mozambique is nog niet massaal ontdekt door toeristen, maar heeft veel te bieden: mooie stranden, spectaculaire natuurgebieden en een gastvrije bevolking.

Wat kost een hotel in Mozambique

Doordat Mozambique bij de Indische Oceaan ligt, aan de Straat Mozambique, is de kustlijn maar liefst 2655 kilometer. Er is dus altijd een plekje te vinden op een van de vele stranden. Het oceaanwater is heerlijk warm en je vindt er mooie riffen. Met een beetje geluk kun je walvishaaien spotten.

De hoofdstad van Mozambique is Maputo. Deze stad zit vol contrasten: van sloppenwijken tot moderne architectuur. Maputo is rommelig en bruisend tegelijk.

Het landschap van Mozambique is afwisselend. Je ontdekt kliffen, moerassen met mangroves, laaglanden en bergen. In het noorden doemen afzonderlijke bergen op, wat een fascinerend gezicht is. In Mozambique zijn diverse nationale parken te bewonderen, zoals het grote Lompopo National Park en Gorongosa National Park.

Gorongosa National Park stond ooit bekend als het allermooiste natuurpark van de wereld, maar als gevolg van de oorlog zijn hier helaas veel dieren gestorven. Gelukkig hebben de overheid en de Amerikaan Greg Carr allerlei maatregelen getroffen om het park weer op te bouwen. Verschillende diersoorten (zoals olifanten, impala's en bavianen) werden naar Gorongosa gebracht. Inmiddels leven er ook veel andere dieren in Gorongosa Nationaal Park, zoals: zebra's, nijlpaarden, krokodillen, antilopen, buffels en gnoes.

In Mozambique valt genoeg te ontdekken en te beleven.
Wat kost een hotel in Mozambique

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een hotel in Mozambique

Reisverhalen

Meer  
Het vlinderbal van Mount Mabu

Het vlinderbal van Mount Mabu

De wolken – veroorzaakt door de Agulhasstroom – drijven landinwaarts en brengen regen naar een door weinigen bezochte plek op aarde: de bergen van Mozambique. En daar is het waar slechts een paar weken per jaar de vlinders uit het natte regenwoud ontsnappen om elkaar te imponeren met een acrobatisch liefdesspel.

Verder lezen