Het adembenemende Coron vind je helemaal in het noorden van Palawan. In Coron kun je duiken, snorkelen of een wandeltocht ondernemen door het regenwoud. Ook staat Coron bekend om de prachtige stranden en lagunes.

Net als El Nido, is Coron een paradijs te noemen. Coron Island wordt gezien als 'minder toeristisch', al moet je er rekening mee houden dat het eiland Palawan een zeer geliefde Filipijnse vakantiebestemming is. Coron wordt dus ook steeds vaker opgemerkt. En terecht: je vindt hier mooie natuurgebieden, koraalriffen, kalkstenen rotsen en meren met glashelder water.

Barracuda Lake en Kayangan Lake zijn bekende meren op Coron. Barracuda Lake ligt in een vulkaankrater en is een mooie duiklocatie. Het water in Kayangan Lake is groen, wat een prachtig plaatje oplevert. Een bezoek aan de Twin lagune, twee lagunes, is eveneens de moeite waard. Een mooie plek om dieren te spotten is het Kingfisher park: een haven voor vogels, waaronder de ijsvogel, zoogdieren en reptielen.

Een goed startpunt om excursies te ondernemen is de plaats Coron Town. Deze stad vind je overigens niet op Coron Island, maar op Busuanga: een eiland boven Palawan. Tussen Busuanga en Coron Island ligt een interessante duikspot met Japanse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Het gebied rondom Coron kun je prima verkennen met een boot. Je komt dan langs stranden en tropische eilanden. Meer heb je niet nodig voor een mooie zonvakantie.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid