El Nido ligt in het noorden van Palawan en bestaat uit verschillende eilanden. Vanuit El Nido vaar je langs prachtige baaien en lagunes. In de blauwe zee kun je zelfs onder water fantastische dingen bewonderen.

El Nido betekent 'het nest' en dat is niet voor niks. In dit gebied werden door de Spanjaarden eetbare vogelnestjes ontdekt, wat een vreemde maar bloeiende handel opleverde. Veel Chinezen wisten deze vogelnestjes te waarderen. Tegenwoordig is El Nido vooral interessant door de mooie ligging; in de omgeving van spectaculaire stranden en ongerepte natuurgebieden. Hier vind je volop mogelijkheden om te eilandhoppen. In de binnenlanden vind je watervallen, bossen en grotten.

Als je in El Nido bent, kun je een excursie ondernemen naar de Bacuit Archipel: een groep eilanden met indrukwekkende kalksteenrotsen. Ooit een verborgen parel, maar tegenwoordig een grote toeristische attractie. Gecombineerd met de heldere zee, de koraalriffen, de kleurige vissen onder water en de witte stranden, is de Bacuit Archipel een plaatje om te zien. Deze plek wordt ook wel vergeleken met het Vietnamese Ha Long Bay.

Het eiland Palawan is tegenwoordig een populaire vakantiebestemming, waardoor het vinden van een verlaten strand een steeds grotere uitdaging wordt. Een bezoek aan El Nido vraagt daarom om een zorgvuldige planning. Tijdens het hoogseizoen, met name in de maanden april en mei, kan het druk worden.

Verder staat El Nido bekend als een duurdere Filipijnse vakantiebestemming. Je kunt ervoor kiezen om uit te wijken naar Port Barton: deze kleine plaats ligt tussen El Nido en Puerto Princesa en is vooral geliefd onder backpackers en rustzoekers. Ook kun je terecht op het paradijselijke Coron, deze bestemming ligt boven El Nido.

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid