Cala d’Or (Mallorca)

Misschien wel de mooiste plaats op het eiland Mallorca is Cala d’Or. Cala d’Or ligt in het zuidoosten van Mallorca, op drie kwartier rijden van de luchthaven en staat bekend om zijn diverse baaitjes. Een rustige badplaats die alleen in het hoogseizoen erg druk is.

Prijzen vakanties in Cala d’Or

Voordeel in het hoogseizoen: veel mensen in de plaats is veel gezelligheid op de terrassen en in de winkels. Nadeel in het hoogseizoen: moeilijk een plekje te bemachtigen op de kleine stranden van Cala d’Or. Naast Cala d’Or, op fietsafstand, ligt langs de zee het prachtige natuurgebied Cala Mondragó, vol pijnbomen. Ontdek de meest afgelegen plekjes in de natuur, geniet van de gezellige drukte in Cala d’Or zelf en ontspan in de mooiste baaitjes die de badplaats kent.

Een uitstekend hotel in de mooiste baai van Cala d’Or

Cala d’Or heeft zoals gezegd meerdere baaitjes. De een nog mooier dan de andere. Het groen van de pijnbomen langs de rotsen, het haast azuurblauwe van de heldere zee, de palmbomen op het gele zandstrand… De pure zongenieter is dan pas echt op vakantie.

Cala d’Or beschikt over vier baaitjes. Kijkend vanuit zee zijn dat van links naar rechts: Cala Llonga, Cala d’Or, Cala Gran en Cala Ferrera. Cala d’Or is de kleinste en omgeven door groen. Cala Ferrera is middelgroot en ligt omgeven door hotels en appartementen. Cala Llonga is ook middelgroot, maar ligt dankzij de tussenliggende haven behoorlijk ver van het centrum. Tot slot is er Cala Gran, de grootste van de vier, al valt dat ‘groot’ ook nog wel mee. Het is precies goed voor een gezellige hoeveelheid mensen en een voordeel is dat deze baai het dichts bij het centrum ligt. Samen met Cala d’Or baai is Cala Gran het groenst, omgeven door prachtige pijnboombossen en weinig appartementen.

Cala Gran wordt door veel vakantiegangers én Mallorca-kenners de mooiste van de vier genoemd en daarom hebben wij het beste hotel van Cala d’Or voor jou gevonden. Want een hotel dicht bij zee (alleen gescheiden door een weg), dicht bij het centrum (ongeveer drie minuten lopen) en toch gelegen in rust… dat is de basis voor een heerlijke vakantie.
Prijzen HOTEL GAVIMAR CALA GRAN

Reisnieuws Meer  

Ontdekken in Cala d’Or (Mallorca)

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid