Avontuurlijk Tanzania

Tanzania

De Verenigde Republiek Tanzania is een samentrekking van de landen: Tanganyika en Zanzibar. Tanzania ligt in Oost-Afrika en is beroemd om de prachtige westkust, de nationale parken en de Kilimanjaro.

Wat kost een reis naar Tanzania

Hoewel Dodoma de hoofdstad is, wordt Dar es Salaam beschouwd als de grootste stad van Tanzania. De Kilimanjaro is een uitdagende, slapende vulkaan waarbij je over de nodige conditie en wilskracht moet beschikken om deze te bedwingen. Het hoogste punt van de Kilimanjaro ligt op zo'n 5895 meter.

Werelderfgoed is Ngorongoro Conservation Area waar een diepe krater ligt (zeshonderd meter) en een zoutmeer. Allerlei dieren, zoals zwarte neushoorns, leeuwen, gnoes en jachtluipaarden, komen op dit meer af. In de omgeving van Ngorongoro Conservation Area leven de traditionele Masai.

Indrukwekkende nationale parken zijn: Serengeti, Selous en het Ruaha National Park. Laat je verrassen door de machtige natuur en de vele diersoorten. Liefhebbers van eilanden en prachtige stranden kunnen een mooie tijd beleven op Zanzibar, Pemba of het Mbudya eiland.

Indrukwekkend Tanzania

Wat kost een reis naar Tanzania

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Tanzania

Meer Tanzania

Meer  

Reisverhalen

Meer  
Deel 1: Hakuna matata

Deel 1: Hakuna matata

Het begon allemaal op een regenachtige zondagochtend in 1994. Ik, als lief klein meisje, onder een dekentje op de bank. Mam zet een kop thee en pa maakt een heerlijk kluts-ei. Vol verwachting en met een gezonde spanning druk ik op de "play-knop".

Verder lezen