Watervallen bij Senaru

Activiteiten in Vakantie Lombok

Watervallen bij Senaru

Senaru, het startpunt voor de beklimming van de Rinjani vulkaan, is een prachtige plaats om te bezoeken. Altijd al willen zwemmen bij een waterval? Dit is dé kans!

De reis naar Senaru is een bijzondere ervaring. Dit plaatsje wordt namelijk omringd door groene rijstvelden. Kijk niet vreemd op als je onderweg meerdere apen tegenkomt... Aangekomen in Senaru kun je ervoor kiezen om een meerdaagse excursie te ondernemen naar de top van de Rinjani vulkaan. De wandeling naar de watervallen bij Senaru kost echter aanzienlijk minder tijd en inspanning.


De eerste waterval die je tegenkomt heet Sendang Gila.
Deze is goed bereikbaar en hier zitten mensen te picknicken.

Op zoek naar meer avontuur? In de buurt van Sendang Gila is een tunnel aangelegd (een irrigatie kanaal) waar toeristen doorheen waden.


De wandeling naar de tweede waterval, Tiu Kelep, is een stuk uitdagender.
Zeker als het veel geregend heeft. Je moet namelijk naar boven klauteren en door een stromende rivier waden. De rotsen kunnen glad en onvoorspelbaar zijn. Comfortabele schoenen met grip zijn geen overbodige luxe.

Het vergt de nodige inspanning, maar Tiu Kelep is adembenemend. Als je wilt zwemmen bij deze waterval, kan een gids precies uitleggen waar dat mogelijk is. Op sommige plekken is het niet veilig (vuistregel: nooit te dicht bij de waterval), in verband met de stroming. Houd er rekening mee dat het water nogal koud is.

Voorkom dat je teveel betaalt als je de watervallen bezoekt...


Je zult niet de eerste toerist zijn die bij aankomst wordt 'uitgenodigd' om mee te komen naar een hokje dat zich naast de ingang van het park bevindt. Zogenaamd om een gids te regelen... Sommige 'touroperators' verwijzen zelfs naar dat hokje en dat is verraderlijk: de kans is namelijk groot dat je daar veel teveel betaalt voor de tour. Lees je van tevoren goed in over de prijs en ga naar de officiële ingang van het park als je meer informatie wilt. Of boek een officiële tour naar de watervallen, dan kom je ter plekke niet voor financiële 'verrassingen' te staan.

Ontdekken in Lombok

Meer  

Watervallen bij Senaru

Meer Activiteiten ontdekken in Lombok

Meer