Vakantie Lombok

Lombok

Lombok is compact en veelzijdig. Hoewel Lombok minder toeristisch is dan buureiland Bali, weten steeds meer mensen dit eiland te vinden. Hier is veel te ontdekken in een korte tijd.

Wat kost een reis naar Lombok

De beroemdste bezienswaardigheid op Lombok is Gunung Rinjani Nationaal Park, waar de Gunung Rinjani vulkaan ligt (3726 meter). Onder begeleiding van een gids is de Rinjani te beklimmen: een zware onderneming. Als er geen mist is, word je beloond met een schitterend uitzicht. Het startpunt van deze klim is het dorp Senaru: in deze plaats kun je een paar prachtige watervallen opzoeken.Als je liever op het strand ligt, zijn Kuta en Senggigi aan te raden op Lombok. Beide plaatsen beschikken over mooie zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen. Als je van surfen houdt, dan is Kuta dé ideale plek. Overigens heeft Bali ook een plaats die Kuta heet: het Kuta op Bali is niet te vergelijken met het Kuta op Lombok.

Vergeleken met buureiland Bali, wordt Lombok veel minder bezocht. Toch is Lombok lang niet altijd rustig te noemen.

Lombok wordt steeds toeristischer en dat is te merken aan de grote hoeveelheid verkopers van spulletjes en tours. Als vakantieganger ben je hierdoor bijna nooit echt alleen... Als je op zoek bent naar absolute rust, dan zijn vanuit Lombok de Gili eilanden makkelijk te bereiken.

Zonvakantie Lombok (Indonesië)

Wat kost een reis naar Lombok

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Lombok

Meer Lombok

Meer  

Reisverhalen

Meer