Verre reis Gili eilanden

Gili Eilanden

Dicht bij Lombok liggen de Gili eilanden (Gilis): drie kleine eilanden met een uniek karakter. Of je hier nou bent om tot rust te komen of juist zin hebt om te feesten: het is allebei mogelijk.

Wat kost een reis naar Gili Eilanden

In het verleden waren de Gili eilanden vooral bekend onder packpackers. Tegenwoordig weten steeds meer toeristen de Gilis te vinden, vanuit Bali of Lombok. Op ieder eiland kun je heerlijk eten en zelfs overnachten aan zee. Ondanks dat het toerisme toeneemt, is de sfeer op de eilanden nog steeds gemoedelijk; alsof de tijd minder telt... Misschien heeft het ermee te maken dat er bijna geen vervoer is, behalve de fiets of paard en wagen.

Gelukkig zijn de eilanden prima lopend te verkennen, zelfs op blote voeten.


Als je van duiken houdt, zijn de Gilis zeker aan te raden. Een kanttekening daarbij: het koraal is helaas door de intensieve visserij ontzettend aangetast en op veel plekken zelfs dood. Toch kun je diverse vissen tegenkomen, waardoor de onderwaterwereld fascinerend blijft.

Hoewel het vrij eenvoudig is om te eiland-hoppen tussen de Gilis is het handig om van tevoren te bedenken op welk eiland je wilt overnachten. Ieder eiland trekt namelijk een ander publiek.

Zonvakantie Gili Eilanden (Indonesië)

Wat kost een reis naar Gili Eilanden

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Landinformatie

Meer  
Wat kost een reis naar Gili Eilanden

Reisverhalen

Meer  
Dag 24 – Gili Air

Dag 24 – Gili Air

Dag Bali, hallo Gili Air. Ik heb het ruime sop gekozen. Met een snelle boot maak ik de oversteek naar Gili Air. Niet het grootste en drukste eiland (want dat is Trawangan) en niet het rustigste eiland (want dat is Meno), maar lekker ertussenin.

Verder lezen