Jakarta

Wie naar Indonesië reist komt meestal aan op luchthaven Jakarta. De meeste mensen vliegen meteen verder naar Bali. Reisgidsjes over Java/Jakarta zijn niet makkelijk te vinden. Gaat er dan niemand naar Jakarta? Is er dan echt niets te doen?

Rondreizen in Indonesië

Jakarta wordt onterecht door veel mensen overgeslagen. Deze hoofdstad met bijna tien miljoen inwoners heeft een zeer lange geschiedenis en is het politieke, economische en culturele centrum van Indonesië. Een smeltkroes van culturen en religies maakt het een bijzondere ervaring om er een paar dagen te zijn.

De verschillen tussen het noordelijk en het zuidelijk deel van de stad zijn groot. Het zakelijke zuiden is met grote shoppingmalls duidelijk rijker en toegankelijker voor de westerling. Ben je wat avontuurlijker ingesteld, dan is het noordelijke deel ook prima te doen.

In Jakarta valt veel te ontdekken.

Als je een tijdje op vakantie in Jakarta bent of als expat langere tijd er verblijft, dan kom je er achter dat er weinig informatie is over de vele toeristische attracties. Die zijn er namelijk wel.

In Jakarta is de invloed van de Nederlandse koloniale tijd goed zichtbaar in Kota Tua: Nederlandse architectuur en zelfs een Hollandse klapbrug. Veel gebouwen zijn uit de VOC-tijd.

Wat je niet mag missen in Jakarta is Galeri Nasional. Dit grote museum-complex met drie paviljoens is gelegen naast Stasiun Gambir (oostzijde) in het hart van Jakarta. Er zijn permanente en tijdelijke kunstexposities.
Je zou er zo aan voorbij lopen, maar ook het Nationaal Monument (Monas) kun je bezoeken voor een prachtig uitzicht over Jakarta. Monas ligt aan de westzijde van Stasiun Gambir.
De oudste markt in Jakarta, Pasar Baru, bestaat al sinds 1820. Hier vind je de mooiste stoffen, antieke spullen en er is een bloemenmarkt. De bevolking is een mix van Java, India en China en het is dé plaats voor authentiek eten op straat.

De hotels in Jakarta voldoen aan hoge standaarden en je hoeft niet all-inclusive, want je kunt in Jakarta prima buiten de deur eten. Boek dus gerust een hotel voor een paar nachtjes in Jakarta.

Ontdekken in Jakarta

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer  
Dag 1 | Aankomst in Jakarta

Dag 1 | Aankomst in Jakarta

We willen even rustig aan doen na de lange reis. We lezen in ons gidsje wat er vlak bij het hotel te doen is: een bezoekje aan Kota, en de uitkijktoren bij de haven beklimmen. Dat valt tegen: maandag gesloten, evenals alle musea.

Verder lezen