Yogyakarta

Djokja (Jogjakarta of Yogyakarta) is een stad in de gelijknamige provincie midden in Java. Het is een drukke, levendige en culturele stad.

Aanbiedingen naar Indonesië

De bijzondere sfeer in Yogyakarta komt door de vele universiteiten, cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden. Yogyakarta is een bruisende jonge stad.

De meest gewilde souvenirs zijn overal in Yogjakarta te vinden. Yogjakarta is dé stad van batik, traditionele Wayang poppen, uit hout gesneden beeldjes, keramiek en zilver. Veel handwerk van buiten Yogyakarta is hier te vinden. Verbaas je niet als je de souvenirs van Bali en Asmat hier goedkoper kan kopen dan op de eilanden waar ze geproduceerd worden.

De stad is een perfecte uitvalsbasis voor een culturele trip naar de Borobudur, een boedistische tempel uit de negende eeuw, en de Hindu tempel Prambanan.
In het centrum van Yogyakarta ligt het ommuurde paleis van de Sultan, het Kraton, dat stamt uit 1755.
Toeristen komen ook voor de Jalan Malioboro, de bekendste winkelstraat in Yogyakarta en Fort Vredeburg, een fort gebouwd door de Nederlanders tijdens de kolonisatie.
Ook in Yogyakarta is veel terug te vinden van de Nederlandse historie. In het Museum Perjuangan zul je meer te weten komen over deze geschiedenis en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië.

Yogyakarta is over land vanuit Jakarta het beste te bereiken met de trein, deze rijdt maar liefst zes keer per dag en de reis duurt ongeveer acht uur.

Yogyakarta is een prima uitvalsbasis voor al deze bezienswaardigheden. Boek dus gerust een hotel voor een paar nachtjes in Yogyakarta.

Ontdekken in Yogyakarta

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid

Reisverhalen

Meer