Alanya is een van de populairste badplaatsen van Turkije. Niet heel vreemd. De stad, met meer dan 100.000 inwoners, barst van de winkelstraten, clubs en mooie stranden.

Prijzen en beschikbaarheid Alanya

Samen met de aanwezigheid van alcohol zijn dit de belangrijkste ingrediënten van een jongerenvakantie. En alcohol is er natuurlijk ook. De vlucht duurt ongeveer vier uur. Land je op de luchthaven van Antalya moet je nog twee uur bussen naar Alanya. De populaire badplaats heeft zelf ook wel een vliegveld, maar dat wordt nog niet zoveel gebruikt.

All Inclusive in Alanya

Er zijn mensen die ervan houden en er zijn mensen die het verafschuwen: all inclusive vakanties. Sommige reizigers willen iets van het land zien en elke avond ergens uit eten gaan, terwijl een groot deel vakantiegangers het heerlijk vindt om de hele dag te relaxen. Luieren op een ligstoel, een drankje in het zwembad, even een baantje trekken en daarna weer een boekje lezen in de zon. Eten en drinken altijd op voorraad en helemaal geen zorgen. Het ideale beeld voor een all inclusive vakantie naar Alanya. Toch is dat niet altijd de realiteit. Er zijn verhalen bekend dat een all inclusive naar Alanya op een deceptie uitliep. Elke dag koude aardappeltjes en koude spruitjes voorgeschoteld krijgen, omdat de Turken nu eenmaal denken dat Nederlanders hier gek op zijn. En dat dan drie weken lang. Gelukkig is dit doemscenario de uitzondering

Ontdekken in Alanya

Meer  

Het weer in

 
Max temp
Min temp
Vochtigheid