Drie baaien

Stranden en zee in Bodrum

Drie baaien

Bodrum beschikt veelal over baaien. De strandjes zijn daardoor kleiner opgezet en lijken dus in de verste verte niet op de ellenlange stranden van bijvoorbeeld Lloret de Mar.

Wat kost een vakantie naar Bodrum?

De drie plaatsen, Bodrum, Gümbet en Bitez bezitten alle drie baaien van verschillend formaat. Het strand van Bodrum bijvoorbeeld ligt ten oosten van het bekende kasteel van de stad. Het is een smal strand dat ook niet zo lang is en voornamelijk uit kiezels bestaat. Inderdaad, niet echt positief. Het is vaak erg druk omdat voor iedereen in Bodrum dit strand het dichtste bij is. Om die reden is er wel van alles te doen. Op het strand, maar ook in de zee zoals met de bananenboot. Het is er altijd erg gezellig.

Als je Bodrum uitloopt kom je direct aan in de baai van Gümbet. Het strand van Gümbet is ook smal, maar veel langer dan die van Bodrum. Vanwege het frisse windje is het een populaire baai onder de windsurfers en zijn er net als in de baai van Bodrum veel activiteiten op het water. Het strand ligt aan de boulevard, waardoor het hier ook vrij druk kan zijn. Over de baai van Bitez kunnen we kort zijn, want die is haast identiek aan die van Gümbet.

Waar zijn dan die rustige stranden? Nou, daarvoor moet je de schiereilanden van Bodrum opzoeken. Het is wat verder weg, maar je hebt net even wat meer voor jezelf.

Ontdekken in Bodrum

Meer  

Drie baaien, Bodrum